Toeristen en Apeldoorners die everzwijnen voeren moeten door Bijzondere Opsporingsambtenaren op de bon geslingerd kunnen worden. Dat voorstel deed de ChristenUnie donderdagavond aan burgemeester Berends. Die noemt het idee ‘sympathiek’.

Op dit moment is het voeren van zwijnen verboden onder de Wet Natuurbescherming aldus Peter Kranenburg van de ChristenUnie. Officieel als economisch delict. Te zwaar en te omslachtig, vindt de ChristenUnie. Dat moet makkelijker.

Daarnaast staat in die wet dat het verboden is om ‘bij te voeren’, wat tot een semantische discussie kan leiden over het verschil tussen ‘voeren’ en ‘bijvoeren’. Door het voeren van everzwijnen op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening wordt die onduidelijkheid opgelost, en wordt het makkelijker om te handhaven. ,,Zo kun je gewoon een bon schrijven”, aldus Kranenburg.

Het voeren van everzwijnen is gevaarlijk. […]

Lees meer op de website van Apeldoorndirect.