Natuurorganisaties en andere terreinbeheerders moeten veel meer drinkplekken voor dieren vullen. Daartoe roept De Faunabescherming onder meer Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten op. Die organisaties stellen dat ze doen wat nodig is.

Het pleidooi van De Faunabescherming is opvallend. Normaal gesproken is juist het credo van die stichting dat de natuur haar gang moet gaan. De situatie is nu – zeker op de Veluwe – echter uitzonderlijk, zegt Apeldoorner Harry Voss namens Faunabescherming. ,,Dit zijn echt extreme omstandigheden.” Voss zegt met eigen ogen onder meer sterk verzwakte wilde zwijnen te hebben gezien, zoals een broodmager exemplaar dat niet op eigen kracht meer uit een kuil kon klimmen. ,,Ik kon er echt niet van slapen.”

Lees verder op de website van De Stentor

foto: Harry Voss brengt op provisorische wijze zo’n 1000 liter water het bos in -om namens Faunabescherming een punt te maken. © Rob Voss.