Er zijn op de Veluwe in juli 40 procent minder wilde zwijnen afgeschoten dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt Erik Koffeman van de Faunabeheereenheid Gelderland. ,,Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt.”

De aanhoudende droogte en hitte doen gekke dingen met de Veluwse natuur. Normaal gesproken is juli een bijzonder drukke maand voor jagers. Wilde zwijnen laten zich in deze periode veel zien, wat de wildbeheereenheden de mogelijkheid biedt om de vastgestelde schotaantallen te halen.

Dat er minder wilde zwijnen worden afgeschoten, heeft volgens Koffeman meerdere oorzaken.[…..]

Onzin
Grote onzin, vindt Harry Voss van de Faunabescherming. De Apeldoorner vermoedt dat er wordt gegoocheld met cijfers en percentages.

Lees meer op de website van De Stentor.
Foto ter illustratie. © Thinkstock.