Met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in buurland België staan Nederlandse natuurbeheerders en varkenshouders op scherp. ,,Als de Afrikaanse varkenspest uitbreekt op de Veluwe, gaat de boel meteen op slot.”

Volgens Erik Koffeman van Faunabeheereenheid Gelderland (een samenwerkingsverband van grondeigenaren waar wordt gejaagd) zijn er meteen maatregelen nodig op de Veluwe als er de uiterst besmettelijk varkensziekte uitbreekt in Nederland. Want voor deze agressieve variant van de varkenspest – niet schadelijk voor mensen – bestaat nog geen vaccin.

Ecoducten

,,Dankzij vooral de ecoducten kunnen we compartimenten creëren: een hek aan beide kanten van het ecoduct, zodat ze in hun eigen deel van het bos moeten blijven” […]

Lees meer op de pagina van De Stentor. Met Video.

Foto: © Floris Brandriet