Parels van de Veluwe in beeld
Daar staat hij; uit de wind en goed verscholen
De jager; ‘t wilde zwijn in het vizier
Zijn ogen gloeien vuriger dan kolen
nog voor de aarde kleurt van ‘t zwijnenbloed

Zo begint één van de gedichten die dichter Aad van der Waal op donderdag 4 oktober (Dierendag!) zal voordragen tijdens de opening van de expositie ‘Zwijnen in beeld’ in Molenplaats Sonsbeek. De expositie laat in schilderijen van kunstschilder Simon Drost en foto’s van natuurfotograaf Remco Stunnenberg de pracht van dit wroetende oerdier zien. Daar waar de Arnhemse parken ophouden begint de Veluwe. Het wilde zwijn behoort, naast edelhert, ree, moeflon en vos, tot de Big Five van de Veluwe. Gezien de groene verbinding tussen Arnhem en de Veluwe, hoort het wilde zwijn dus min of meer bij de stad. […]

Lees verder op de pagina van de Arnhemse Koerier.