Wilde zwijnen veroorzaken in de gemeente Heerde zoveel overlast dat gevaarlijke situaties dreigen. ,,Ze komen nu zelfs bij de opritten van de A50 en dat is levensgevaarlijk”, aldus burgemeester Fred de Graaf.

De gemeente Heerde wil nu de locaties in beeld brengen waar wilde zwijnen intensiever bejaagd kunnen worden. ,,We moeten het probleem aan de voorkant aanpakken en dan is intensiever bejagen het enige wat je doen kunt”, aldus burgemeester de Graaf.

De Graaf, die vanaf 2011 enkele jaren voorzitter was van de Koninklijk Nederlandse Jagersvereniging, meldt dat hij zich nader verdiept heeft in het probleem. ,,In de zomer stierven jonge zwijnen vanwege de droogte, nu is er weer voldoende voedsel voor de dieren. Maar na het eten van eikels en beukennootjes lopen ze door naar de grasvelden, bermen, parken en voetbalvelden. We kijken nu of we iets kunnen doen aan voorkomen van aanrijdingen en terugdringen van de overlast.”

Lees meer op de website van De Stentor.

Foto: © Stefan Verkerk