De oproep van burgemeester Fred de Graaf van Heerde om de jacht op wilde zwijnen te ‘intensiveren’, is De Faunabescherming in het verkeerde keelgat geschoten. ,,Het is belachelijk dat wordt gedaan alsof afschot de enige oplossing is.”

Volgens De Graaf veroorzaken wilde zwijnen dusdanig veel overlast in Heerde dat gevaarlijke situaties dreigen te ontstaan. ,,Ze komen nu zelfs bij de opritten van de A50 en dat is levensgevaarlijk.” De burgemeester pleit daarom voor het opvoeren van de zwijnenjacht.

Harry Voss van de Faunabescherming hekelt de uitlatingen van De Graaf. ,,Waarom wordt er niet gekeken naar andere oplossingen? De kans is groot dat de zwijnen op de openbare weg belanden omdat er gaten zitten in de hekken die de dieren in het bos moeten houden.

Lees meer op de website van De Stentor.