Wie een natuurgebied op de Veluwe gaat bezoeken komt waarschijnlijk een informatiebordje tegen over de Afrikaanse varkenspest. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft informatieborden over de varkenspest bij natuurgebieden op de Veluwe geplaatst.

Op de informatieborden worden reizigers, recreanten en transporteurs opgeroepen om geen etensresten achter te laten in de natuur. In totaal heeft de inspectie 150 geplaatst op parkeerplaatsen in leefgebieden van wilde zwijnen. Ook in grensgebieden met België en Duitsland zijn borden geplaatst.

Ongerustheid

‘Met de recente besmetting bij een aantal wilde zwijnen in België, begrijp ik goed dat de ongerustheid bij de Nederlandse varkenshouders toeneemt. Alle maatregelen van het ministerie zijn erop gericht om de Afrikaanse varkenspest buiten Nederland te houden’, schrijft minister Schouten [….]

Lees meer op de website van De Stentor.

foto: © ANP