Natuurmonumenten en de stichting Faunabescherming zijn boos over de invoer van een soort drijfjacht-light in Limburg.

Minister Carola Schouten van Landbouw gaat een ontheffing verlenen voor de zogeheten bewegingsjacht op wilde zwijnen. Dat heeft ze aan de Tweede Kamer laten weten. Tegenstanders zien de bewegingsjacht als een vorm van de verboden drijfjacht.

[…]

“De minister is gezwicht voor de lobby van de jagers. Via de achterdeur krijgen we de eerder verboden drijfjacht weer terug. Sinds het verbod in 2001 hebben jagers herhaaldelijk voor herinvoer gepleit. We bekijken of we het juridisch gaan aanvechten”, stelt een boze voorzitter Niko Koffeman van de stichting Faunabescherming. Koffeman zit verder namens de Partij voor de Dieren in de Eerste Kamer.  Koffeman zet vraagtekens bij het nut van de maatregel, voorziet onnodig dierenleed en voorziet met ongevallen met zwijnen.

Niet effectief

Ook Natuurmonumenten valt over de voorgenomen ontheffing door de minister. De organisatie noemt de maatregel buitenproportioneel en niet effectief. […]

Lees meer op de website van De Limburger.

foto: DG/Erik van ‘t Woud