In plaats van de zwijnenjacht op te voeren, doet de gemeente Heerde er verstandig aan om meer wildrastering te plaatsen in de bossen rondom de Kamperweg. Dat bepleit Harry Voss van de Faunabescherming. ,,Een hekwerk houdt na een paar honderd meter gewoon op. Daarmee houd je natuurlijk geen zwijnen tegen.”

Volgens burgemeester Fred de Graaf veroorzaken wilde zwijnen dusdanig veel overlast in Heerde dat de kans op ongelukken steeds groter wordt. ,,Ze komen nu zelfs bij de opritten van de A50 en dat is levensgevaarlijk”, zo zei hij vorige week tijdens de gemeenteraadsvergadering. De oplossing moet volgens De Graaf worden gezocht in het opvoeren van de jacht op wilde zwijnen.

Onzin, stelt Harry Voss van de Faunabescherming. De Apeldoorner is deze week een kijkje wezen nemen in de omgeving van de Kamperweg, die Heerde verbindt met de snelweg A50. […]

Lees meer op de website van De Stentor.

Foto: © Hans van de Vlekkert