De Limburgse grens gaat dicht voor wilde zwijnen uit Duitsland. Een dertig kilometer lang wildraster moet de provincie beschermen tegen de dieren. Vandaag is gestart met de aanleg van het hekwerk tussen Venlo en Vlodrop, onder Roermond.

De zwijnen veroorzaken in de provincie veel overlast. Zo waren er volgens de  de Nederlandse Jagersvereniging in 2017 in Limburg 78 aanrijdingen met de wilde varkens. ,,Dat is vijftig procent meer dan het jaar ervoor. En geloof me, zo’n beest van 180 kilo wil je niet op je auto hebben’’, zegt gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg.

Ook zadelen ze boeren in de regio op met een flinke kostenpost, jaarlijks bijna een ton, door schade aan gewassen. De beesten wroeten met hun snoeten in de grond op zoek naar voedsel. Bovendien vergroot hun aanwezigheid het risico op varkenspest.

‘Het zijn net konijnen’

Lees verder op de website van het Algemeen Dagblad.