Het gazon van Landgoed Sollewerf in Beekbergen lijkt in de verste verte niet meer op het biljartlaken dat het eerder was. Een groep doorgebroken zwijnen genoot zichtbaar van het groene gras, dat daardoor nu meer lijkt op een omgeploegd stukje landbouwgrond. De schade loopt volgens eigenaar Marc Flipsen in de duizenden euro’s.

Een groep zwijnen wist een aantal weken geleden via een kapot wildraster langs de snelweg A50 het ‘nulstand’ gebied in te komen, een gebied waar het zwijn niet mag voorkomen. Een geluk voor de zwijnen, ze konden zo doorlopen, het gazon van het landgoed in Beekbergen op. Er staat wel een hek om het landgoed heen, maar eigenaar Marc Flipsen heeft, op last van de gemeente Apeldoorn, doorgangen in het hekwerk gemaakt zodat het wild een vrije doorgang heeft.[…]

Lees meer op de website van De Stentor.

Bekijk ook de video.