In Denemarken zijn ze een beetje de weg kwijt.

Op meer dan 500 km. afstand van Denemarken is onder wilde zwijnen de Afrikaanse varkenspest geconstateerd. En dus gaan jagers en boeren paniek zaaien. Er wordt 10 miljoen euro uitgegeven aan 70 km. hek op de grens met Duitsland. En dat terwijl in Duitsland deze Afrikaanse varkenspest niet eens is aangetroffen! Pure bangmakerij dus, met als resultaat een vervelend hek dwars door de natuurlijke habitat van het wilde zwijn.

De echte problemen, zoals de intensive veehouderij, pakken ze vanzelfsprekend niet aan!
Wilde zwijnen zijn overigens prima zwemmers, dus de investering is sowieso zo nutteloos.

Dit is weer een sprekend voorbeeld van de manier waarop jagers een klimaat creëren om veel te kunnen schieten. Niet alleen in Denemarken, maar ook in Duitsland waar de dieren door het hek andere gebieden gaan zoeken en daar dan weer meer vermeende overlast creëren.

Bekijk de video hier.