Wildbeheerders op de Veluwe kunnen hun mouwen opstropen. Er ligt zoveel voedsel in de bossen, dat wilde varkens al in januari zijn begonnen met het werpen van hun biggen. En alles wat er bijkomt moet er ook weer af om (te) grote schade aan natuur, akkerbouwgewassen en verkeer te voorkomen.

Zaterdag krijgt het publiek op kasteel Middachten in De Steeg bij Arnhem een kijkje achter de schermen. Een tiental jachtopzieners is de afgelopen dagen druk geweest met het ophangen en keuren van de honderden geweien van edelherten en reewild, en de slagtanden van wilde varkens. Oftewel de ‘kale’ oogst van het wildbeheer het afgelopen seizoen wordt gepresenteerd in de zalen van het kasteel.

De leefruimte op de Veluwe is, ondanks bos en hei, beperkt. Te veel wild veroorzaakt schade aan natuur en gewassen, maar zorgt ook voor ongevallen.[…]

Lees meer op de website van het Reformatorisch Dagblad