De strijd om het omstreden wildraster in Epe is gewonnen door de gemeente. Bezwaren werden van tafel geveegd en het kilometerslange hek bleef staan. Maar ondanks dat de tegenstanders hun verzet hebben gestaakt, duurt de onvrede voort. ,,Het wildraster is een non-oplossing voor een niet-bestaand probleem’’, verzucht Marcel Paques van de Vereniging Behoud Kwaliteit Epe. Maar werkt het hek eigenlijk?

Tot de Raad van State aan toe heeft de Vereniging Behoud Kwaliteit Epe de plaatsing van het zwijnenraster bestreden. Toen het hoogste bestuurlijke rechtsorgaan twee jaar geleden besloot dat het hek mocht blijven staan, werden handtekeningen verzameld voor een petitie. Het mocht allemaal niet baten. Het Eper college van burgemeester en wethouders hield voet bij stuk en weigerde ook maar een centimeter toe te geven.

[…] Er zitten nog wel wilde zwijnen aan de verkeerde kant van het raster, maar dat komt doordat hekken soms open blijven staan. Hier wordt echter met afschot wat aan gedaan. […]

Lees verder op de website van De Stentor.

foto: © Hans van de Vlekkert